Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
  • NYITOTT NAP😊☀️

    Március 6- án szeretettel vártuk az óvodásokat, az  iskolaköteles gyermekeket szüleikkel együtt és minden kedves érdeklődőt a nyílt napra, melynek keretében betekintést nyertek diákjaink mindennapjaiba, az intézményben folyó munkába, az oktatás menetébe.Örömmel fogadtuk a ránk irányuló figyelmet, az őszinte érdeklődést. Köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk!

  • Hungarikum vetélkedő 2024

    ... nemzeti értékek, hungarikumok, világörökség....E szavak visszhangoztak a 7.A osztályos lányok fejében, akik a tavaszi szünetben Lakiteleken képviselték iskolánkat a Hungarikum Vetélkedő döntőjében. A versenyen a  prezentációk bemutatása mellett diákjainknak a  hungarikumok világában szerzett tudásukról is számot kellett adniuk. A nemzetközi versenyen a Bódi Boglárka, Pál Bianka és Tóth Emese alkotta csapat, vagyis a Pompás Palócok a 8.hely büszke tulajdonosai lettek. Hajrá Pompás Palócok! Csak így tovább!👏

  • A Nyelvész vármegyei fordulójának eredménye

    Január 26-án került sor Komáromban a 👅Nyelvész🧠 verseny vármegyei fordulójára, ahol az ország legjobb nyelvészei mérték össze tudásukat.  Az ott megoldott feladatlapok értékelését központilag végezték, s végre hozzánk is megérkeztek az eredmények. Örömmel tudatjuk, hogy Varga Máté Péter 6.A osztályos tanuló e nívós versenyen saját kategóriájában a 6.helyen végzett. Nagyon szép eredmény! Büszkék vagyunk Rád, és további sikereket kívánunk!

  • Tavaszi szünidő🌷⚘️

  • Szép Magyar Beszéd

    Idén is bekapcsolódtunk a Szép Magyar Beszéd (Pekná maďarská reč) versenybe, melynek járási fordulója a rimaszombati Relax szabadidőközpontban került megrendezésre. Ezúttal két tanulónk képviselte iskolánkat: Bódi Boglárka (7.A) és Figei István (5.A).

    A verseny során nagyon sok hasznos tapasztalatot szereztünk, és a tanulók lelkesen várják a következő évi megmérettetést.

  • Papírgyűjtés kiértékelése 🌳🌲

    A 2023/2024-es tanév I. félévében is iskolánk papírgyűjtést szervezett. Az alsó és felső tagozat tanulói egyaránt igen aktívan részt vettek a gyűjtésben, s a következő eredmények születtek:

    1. hely – 3. A osztály – 836 kg

    2. hely – 2. A osztály – 557 kg

    3. hely – 1. A osztály – 456 kg

    4. hely – 5. A osztály – 285 kg

    Egyéni verseny az alsó tagozaton:

    1. hely – Maksi Petra – 3. A – 300 kg

    2. hely – Pál Tamás – 2. A – 229 kg

    3. hely – Varga Luca Emese – 1.A – 130 kg

    A felső tagozaton a legtöbb papírt az 5.A osztályos Borbás Dávid gyűjtött, mely 15O kg volt.

    Jutalomként a helyezett osztályok tortát kaptak, illetve a legtöbbet gyűjtő tanulók ajándékot.

    Gratulálunk a dobogósoknak és köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a sikeres hulladékgyűjtéshez.

    A II. félévben újra indult a papírgyűjtés!

  • Farsangi mulatság🎭

    Szeretettel és izgatott várakozással telve szerveztük meg idén is a napközis gyermekek számára a farsangi mulatságot. A várakozás öröme 2024. február elsején teljesedett be, amikor a gyermekek vidám jelmezekbe bújva öltöztették ünneplőbe a lelküket is.

    Az igazán ötletes és vidám jelmezek alól gyakran hangos gyermekkacajok hallatszodtak, hiszen mindenki átélhette az önfeledt szòrakozás örömét. Megfeledkezvén a szorgos tanulásról, a nehéz házi feladatokról és a dolgozatírás félelméről is, ez az alkalom csak a gondtalan vidámságnak adott teret.

    Köszönjük az óvodásoknak, hogy elfogadták a meghívást és velünk együtt szórakoztak.

  • ⛷️Sítanfolyam 2024 - Kokava Línia🎿❄️

    Az idén ismét megszerveztük iskolánk felső tagozatos tanulói részére a sítanfolyamot. ⛷️⛷️A helyszín a Kokava Línia-i síközpont volt, ahol ideális sípályán, csípős hidegben, mégis napsütésben 🌞❄️☃️sajátíthatták el a diákok a síelés alapjait. 💪Persze ez a hét sem csak a síelésről szólt, hanem a szórakozásról is.  Esténként játszottunk, nevettünk, értékeltünk, jutalmaztunk. Boldogan 🥰😍emlékszünk vissza az elmúlt hét minden percére. 🌨🌞🌬

  • 🎶A MAGYAR KULTÚRA NAPJA a Mérges bandával🎼

    Duda, tapan dob, tekerőlant szólalt meg a rendhagyó történelmi, irodalmi és zene óránkon. A török, kuruc világba kirándulhattunk általuk. 🎵Köszönjük Katona Istvánnak és az ifjú muzsikusoknak, hogy betekintést nyerhettünk az igricek, csepürágók, vándorszínészek hagyományaiba.🎼

  • NyelvÉsz

    Iskolánk tanulói az idei tanévben is nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a Bendegúz Akadémia által meghirdetett NyelvÉsz versenybe. Az iskolai fordulót követően 2 tanulónk, Vincze Mátyás Péter /5.A/ és Varga Máté Péter /6.A/ továbbjutást nyert a verseny vármegyei fordulójára Komáromba. A rangos versenyen az ország legjobb nyelvészeivel mérték össze tudásukat nyelvtani, helyesírási, logikai és nyelvhelyességi kérdésekben.

    Az eredmény még várat magára, de mi már így is büszkék vagyunk rátok, fiúk!

  • Körzeti Angol Olimipiász verseny

    Január 17-én megrendezésre került Rimaszombatban a körzeti Angol Olimipiász verseny. Két tanuló is képviselte iskolánkat - az 5.B osztályból Kováč Marian és a 8.A osztályból Kováč Vivien. Mindketten sikeresen helytálltak. Gratulálunk nekik!

  • ⛄️❄️Hóemberek világnapja☃️ közösen az ovisokkal

    Január 18-án, a hóemberek vilagnapján apró vendégek érkeztek iskolánkba az ovisok személyében. Az első osztályos tanulók és a tanító nénik nagy szeretettel várták őket. Kézműves tevékenységekkel és játékokkal készültek nekik.  Köszönjük a közösen eltöltött perceket és a sok mosolyt.

  • Jó pihenést!❄☃️

  • Karácsonyváró napok az iskolában

    🎄A Karácsonyt megelőző napokban, szívünkben megszületik a békesség, lelkünkben a nyugalom és ezt az ünnepet az emlékezés, az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Iskolánk ezen napjai is rendhagyó módon különböztek a többitől.

    A csütörtöki napon a feledi Kultúrközpontban karácsonyi műsorral készültek kicsik és nagyok. Verssel, énekekkel, tánccal, hagyományőrző betlehemezéssel és megható jelenettel hozták el számunkra a Karácsony🎄 varázsát.

    A pénteki nap szintén különlegesen telt iskolánk falai közt. A folyosókat karácsonyi dallamok, karácsonyi illatok járták át. A diákok a frissen megjelenő iskolaújság karácsonyi tematikájú lapjait olvasgatták, szebbnél-szebb díszeket alkottak, és élvezték a közös programokat. Szemükben csillogott a boldogság és az izgatottság.

    🎄Őrizzünk meg ezekből a megható és ünnepi pillanatokból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira.

  • Betlehemezés

    Karácsony varázslatos ünnepéhez közeledve az ember szíve fokozatosan öltözik díszbe. Ahogy a fenyőfára apránként aggatjuk a csillogó gömböket, színes figurákat, úgy telik a szívünk is az ünnepre hangolódással. Ötödikes tanulóink idén is útra keltek, hogy a szeretet ünnepének valódi üzenetét, kis Jézus születésének csodáját felidézzék. A betlehemes menet először a feledi kultúrházban lépett fel iskolánk tanulói előtt, majd a községházán, végül a Nostalgia Étterem szíves vendéglátását élvezhettük.

    Ezúton is köszönjük az 5.A osztály tanulóinak, az őket felkészítő pedagógusainknak, valamint minden kedves szülőnek, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy ez a betlehemes műsor megvalósulhatott!

    Kívánjuk, hogy a Szeretet lángja mindannyiunk szívében otthonra találjon! Áldott ünnepeket! 🙏🎄

  • Szembenéztünk a függőséggel

    Iskolánkba ellátogatott az A-klub központból Káli Kristián úr, aki a nyolcadikos és a kilencedikes tanulóknak tartott egy tanulságos előadást a függőségekről, a hatásairól és következményeiről. Köszönjük az előadónak, hogy tanulóinknak beszélt a függőség veszélyeiről, ezzel is felhíva a figyelmet az illegális és legális szerek,a számítógépes játékok és a mobiltelefon káros hatásaira. Köszönjük az érdekes, hasznos előadást!

  • Karácsonyi Gálaműsor és vásár

    Karácsonyi gálaműsor és vásár 2023

    Már hetek óta izgalom, készülődés, várakozás telepedett iskolánk gyermekeire, pedagógusaira, akik a Karácsony csodájának átadására készülődtek.December 8-án útra kélt a csoda.  Alsó tagozatos tanulóink énekkarának tiszta dallamai zengték be a feledi Kultúrközpont termét, s férkőztek szívébe a közönségnek. „Nagymazsorettjeink“ a szépség különböző formáit öntötték egységes kompozícióba, mutatták be a zene és a tánc összhangját. Mindenki elgondolkodhatott, fösvénységben, vagy nyitott szívvel, önző módon, vagy szeretetben éli le életét. A döntés csak rajtunk múlik. Erről szólt a Kis karácsonyi ének című jelent, melyet a kilencedik évfolyam tanulói vittek színpadra. Könnyek csillantak a szemekben......

  • Mikulásvonat - Lillafüred

    🎅Mikulásvonat Lillafüred🚂

    2023. december 6-án iskolánk alsó tagozatos tanulói Miskolcra látogattak, ahonnan  mikulásvonattal utaztak Lillafüredre a mesebirodalomba és a  Mikuláshoz. Lillafüreden a Mikulás várt rájuk sok-sok mesefigurával karöltve. A gyerekek felejthetetlen élményekkel tértek haza. Meséljenek a képek...☃️❄

  • Mikulás az iskolában

    🎅Itt van már a Télapó,Tele van a zsákja,Mosolyog az arcaÖrömünket látva.❄☃️

    Szánon érkezett, friss havon osonva...Immár hagyománnyá vált iskolánkon a Mikulás várás. Idén is meglátogatott minket a nagyszakállú! A diákok osztályonként szebbnél-szebb énekekkel, versikékkel köszöntötték a Mikulást, aki csupa finomsággal ajándékozta meg őket. Teli volt a zsákja. Mindenkinek jutott bőven cukorka, csokoládé s főleg szeretet.🎅

  • Száll a rege várról várra vetélkedő

    Szombathy Viktor emlékét iskolánk számos módon igyekszik életben tartani, de mind közül talán a legjelentősebb esemény a Száll a rege várról várra címen megrendezésre kerülő irodalmi-honismereti vetélkedő.

    Idei felhívásunkra 6 külsős iskola 3-3 fős csapata jelentkezett. Érkeztek tanulók Almágyból, Bátkából, Gesztetéből, Várgedéről, sőt Rimaszombatból is a Tompa Mihály Alapiskolából és a Tompa Mihály Református Gimnáziumból is.

    A versenyzőknek hat vármondából kellett készülniük. A feladatok között volt bingózás, eszperente szöveg, dramatizálás, activity, villámkérdések, puzzle, memóriájáték, és még sorolhatnánk, hány féle módon mutathatták meg versenyzőink rátermettségüket.

    A vetélkedőről senki sem távozott üres kézzel, a legügyesebb csapatok tanulói pedig tárgyi jutalomban is részesültek.

    Iskolánkat a 6.A osztály képviselte 2 csapattal.

    A helyezettek pedig a következő iskolák tanulói lettek:

    1.      hely: Tompa Mihály Református Gimnázium

    2.      hely: Szombathy Viktor Alapiskola

    3.      hely: Gesztetei Alapiskola

    Köszönjük a versenyzőknek, hogy elfogadták meghívásunkat!

    Szívből gratulálunk valamennyi résztvevőnek! 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola Námestie Slobody 141 Jesenské - Feled
    Nám. Slobody 141
    98002, Jesenské
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria